İşinize & Projenize En Uygun Web Sitesi
Profesyonel Web Yazılımı
İşiniz için veyahut hayalinizdeki bir proje için web sitesine mi ihtiyacınız var? Sizler için en uygun web sitesini tasarlıyoruz.
Web Yazılım
En anlaşılır tanımı ile web yazılım bir web sitesine ait bütün fonksiyonların yerine getirilmesini sağlayan kodlamaları ifade eder. Bu sayede sitede olması istenen tüm kontroller ve eklentiler aynı anda bulunabilecektir. Buna ait çalışmalar kullanıcılar tarafından görülen ve görülmeyen olmak üzere temelde iki kısma ayrılır.
Kullanıcılar tarafından görülebilen web yazılıma ait çalışmalar sitenin logosu, içeriği, tasarımı gibi detayları içerir. Görünmeyen kısımda ise sitenin sorunsuz ve güvenli şekilde kullanılabilmesini sağlayan tüm ana fonksiyonlar yer almaktadır. Çeşitli test aşamalarından geçirilerek kullanıma sunulan bu kısım için yazılım ajansları gelişen internet altyapısına uyum sağlamak için sürekli çalışmalar yapmaktadır. Bu sayede internet üzerinden alışveriş yapmak hem kullanıcılar hem de site sahipleri açısından daha da güvenilir hale gelmektedir.
Web Yazılım Hangi Alanlarda Kullanılır?
Web yazılım firmaları tarafından sunulan hizmet geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bunlar arasında işletme otomasyonları, takip programları, e-ticaret siteleri, web tabanlı oyunlar, web siteleri, uygulama panelleri öne çıkmaktadır. Aslında bu çalışmalar ihtiyaca uygun olarak her kullanıcıya uygun şekilde sunulmakta, herhangi bir kısıt koyulmamaktadır.
Kullanıcıya özel çözümler için web yazılım ajansı ile müşteri arasında görüşme gerçekleşmekte, burada ihtiyacın ne olduğu kapsamlı şekilde ifade edilmektedir. Bu sayede ajans müşteri isteğini somut hale dönüştürmektedir. Bunun için projelendirme aşaması yapılmakta, gerekli hazırlıklar yapılarak planlama ve kodlama evreleri tamamlanmaktadır.
Web Yazılım Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Web tasarım yazılım hizmetlerinde istenilen sonuca ulaşabilmek için belirli standartlara ve kurallara bağlı kalmak gerekir. Bu amaçla bazı sorulara yanıt aranarak çözüme ulaşılır. Bunlar arasında ziyaretçilerin beklentileri nelerdir, en çok nelerle vakit geçirilir, sitede neye talep daha fazladır gibi sorular vardır. Sorulara ne kadar fazla yanıt verilirse kullanıcı deneyimi de o kadar yüksek olacaktır.
Sitenin arama motorları tarafından tercih edilebilir olmasını sağlamak adına SEO çalışmalarına önem verilmelidir. Bu amaçla özgün ve kaliteli içerik girişine dikkat edilmelidir. Özellikle içerikler konu ile ilgili ve kullanıcıları sıkmayacak şekilde olmalıdır.
Günümüzde mobil cihazlar aracılığıyla internet kullanan kişi sayısı her yıl arttığından web sitesinin mutlaka mobil uyumlu olması gerekir. Eğer site yüklenme hızı yavaşsa ya da tasarım kısmında hatalar mevcutsa kullanıcıların siteyi terk etme oranında artış yaşanacaktır.
Başarılı sonuçlar elde edebilmek için web yazılım şirketleri arasından mutlaka alan bilgisi ve deneyimi yüksek olan firma tercih edilmelidir. Böylece ihtiyaçlar daha iyi analiz edilecektir.
En Çok Tercih Edilen Yazılım Dilleri Nelerdir?
Temelde yazılım çeşitleri kullanımlarına göre html ve net, java script, asp, flash, php gibi iki başlıkta toplanır.
Html; kullanım kolaylığı sunmasıyla dikkat çeker. Bu sayede ziyaretçilerin neyi nerede göreceği belirlenir, kullanıcılar tarafından sitede değişiklik yapılmasına engel olunur. Video, görsel ve içeriklerin tarayıcı açısından uygun şekilde anlaşılmasını sağlayan html ile kullanıcılar o sitede yeni bir sayfa açabilirler.
Flash, net, java script, php, asp gibi yazılım dilleri ise daha önce html ile hazırlanmış olan internet sitelerine farklı özellikler katılmasını sağlar. Özellikle internetten gerçekleşen bankacılık işlemleri, online alışveriş ve buna benzer işlemlerin yapılması bu yazılım dilleri sayesinde olmaktadır. Bunların her birinde kullanıcı bilgilerinin güvenliğini sağlamak adına yazılımlar daha da geliştirilmekte ve kompleks bir hal alması sağlanmaktadır. Bu sayede web sitelerinde kişi ve bilgi güvenliği üst düzey hale gelmektedir.
Web Yazılım Uzmanlığı Nedir, Ne İş Yapar?
Web yazılım uzmanlığı kodlama dillerini profesyonel şekilde kullanabilen kişilere verilen isimdir. Günümüzde giderek daha da önemli hale gelen bu uzmanlık türü kod yazma esasına dayanır. Bu zor ve zahmetli bir iş olarak bilinir.
Web tasarımcısı ve yazılım uzmanı olarak hizmet verecek kişinin teknik doküman hazırlamak, ilgili sisteme ait gereksinimleri tespit etmek, gelen taleplere uygun yazılım programı kullanmak, düzenli olarak veritabanı yedeklemesi ve yönetimi yapmak, eğitim almak ve vermek, sorumlu olduğu yazılımları test etmek gibi görevleri yerine getirmesi gerekir.
Web yazılımda uzman olmak isteyenler sürüm kontrolü, veri yapıları ve algoritmalar, programlama dilleri, SQL ve veri tabanı, web sunucusu gibi kavramlara hakim olmalıdır. Özellikle programlama dilleri öğrenmeyenlerin bu işi yapabilmeleri mümkün değildir. Bu bilgilere erişebilmek için profesyonel sertifika eğitimlerine katılım sağlanabilir.