No-Follow ve Do-Follow Bağlantılar Arasındaki Fark

No-Follow ve Do-Follow Bağlantılar Arasındaki Fark

No-Follow ve Do-Follow Bağlantılar Arasındaki Fark

No-follow bağlantının ne olduğunu anlamak için öncelikle do-follow bağlantının ne olduğunu anlamanız gerekir. Do-follow bağlantı, referans verdiği sayfaya ekstra bağlantı gücü veren normal bir bağlantıdır.

Google bu bağlantıları hangi web sitelerini sıralayacağını ve hangilerini sıralamayacağını belirlemek için kullanır. Bunlar geri bağlantılar olarak bilinir. Takip etmeyen ve takip eden olmak üzere iki farklı türde geri bağlantı vardır. Biri bir sayfanın arama motoru optimizasyonu (SEO) sıralamasına yardımcı olurken diğeri olmaz.

Do-follow bağlantılar, kodlayıcının bunlarla oynamadığı “normal” geri bağlantılardır. Takip edilmeyen bağlantılar, bağlantıyı yapan kişi HTML koduyla oynayarak Google’a kasıtlı olarak bağlantılı siteye sıralama artışı için herhangi bir ek bağlantı gücü vermemesini işaret ettiğinde oluşturulur.

No-follow ve do-follow bağlantılar arasındaki fark

Site kullanıcıları no-follow ve do-follow linkler arasındaki farkı anlamayı imkansız bulacaktır. İnternetteki diğer bağlantılar gibi takip etmeyen bir bağlantı da tıklanabilir, kopyalanabilir ve kullanılabilir.

Ancak SEO söz konusu olduğunda, no-follow ve do-follow linkler arasında önemli bir fark vardır.

Bu fark, do-follow bağlantıların arama motoru sıralamalarınıza yardımcı olması, no-follow bağlantıların ise yardımcı olmamasıdır. Google ve diğer arama motorları bağlantıları temel sıralama parametresi olarak kullanır.

Ancak, sıralama algoritmalarında yalnızca do-follow bağlantıları dikkate alırlar. Google’a göre, no-follow bağlantılar herhangi bir sayfa sıralaması almaz.

No-Follow özelliği, yorum spam’lerini önlemek amacıyla getirilmiştir. Eylül 2005’te Google, no-follow etiketlerinin ücretli bağlantılar için de kullanılmasını tavsiye etti. Görünüşe göre, bazı yorumcular aşırı optimize edilmiş birkaç anahtar kelime içeren bağlantılar ekleyerek Google’ın sıralama algoritmasını değişiklik yapmayı amaçlamıştır.

Birkaç web sitesi, kendilerine yönelen çok sayıda yapay bağlantı nedeniyle Google’ın arama motoru sonuçlarında normal olmayan sıralamalar oluşmuştur.

No-Follow, HTML kodunun “rel” niteliğine atanan bir değerdir. Arama motorlarına bir bağlantıyı arama motoru dizininde dikkate almamalarını ve dolayısıyla işaret ettiği hedefe bir sayfa sıralaması dağıtmamalarını söyler.

Etki satma veya SEO en iyi uygulamalarını aldatma gibi sorunlardan kaçınmaya yardımcı olur.

Bir rel no-follow etiketi nasıl kontrol edilir?

Bir bağlantının takip edilmeyen bir bağlantı olup olmadığını nasıl kontrol edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Tarayıcıya sağ tıklayın ve “Sayfa kaynağını görüntüle “ye tıklayın.

Sayfa kaynağı belgesinde, sayfanın HTML kodunda bağlantıyı arayın.

Sayfanızın HTML kodunda bağlantıyı bulun.

Bir rel=”nofollow” niteliği bulursanız, bu bağlantı no-follow’dur. Değilse, bağlantı do-follow’dur.

Takibi olmayan bağlantıları ne zaman kullanmalısınız?

Google’ın ücretli giden bağlantılar kullandığınız için sizi diskalifiye etmesini istemiyorsanız, ancak bu kaliteli bağlantıların sitenize trafik çekecektir.

Yorumları denetlemiyorsanız, zararlı bağlantılar içerebilirler. No-Follow kullanmak, web sitenize kötü bağlantılarla yorum yapan kişileri engeller.

İnsanların sitenize denetleme olmadan kullanıcı tarafından oluşturulan içerikle katkıda bulunmasına izin veriyorsanız, no-follow sahte bağlantılardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Tanıtmak istemediğiniz videolar veya infografikler yerleştiriyorsanız rel no-follow etiketini kullanın.

Takip edilmeyen bağlantı türleri

Gelen bağlantılar

Blog yorumları

Forum gönderisi

Basın Bültenleri

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik

Sosyal medya

Giden bağlantılar

YouTube

Vikipedi

No-follow bağlantıların faydaları

Trafiği yönlendirir

Takip edilmeyen bağlantılar da istenen Web sayfasına trafik çekmeye yardımcı olur.

Doğal bağlantıların bir parçası

Bağlantıların doğal bir parçasını oluştururlar ve bu nedenle genel içeriğin bir parçası olarak gereklidirler.

Yorum Yap