Domain Authority (Alan Adı Otoritesi ) Nedir?

Domain Authority (Alan Adı Otoritesi ) Nedir?

Günümüzün aşırı rekabetçi piyasalarında rekabet acımasızdır. Her büyüklükteki şirket, tüketicilerin dikkatini çekmek için yorulmak bilmeden rekabet ediyor. Web siteleri kuruluşların modern vitrinidir; teknoloji meraklısı tüketiciler ürün ve hizmetlerinizi web sitenize göre değerlendirir. Bu nedenle, web sitenizin Google, Yahoo, Bing veya Yandex gibi arama motorlarında görünürlüğünü sağlamak çok önemlidir.

İyi içerik ziyaretçi trafiğinizi çeker, ilgisini çeker, memnun eder ve onları potansiyel müşterilere dönüştürür.

Peki web sitenizdeki içeriğin kalitesini nasıl ölçeceksiniz? Bir web sitesinin sıralamasını etkileyebilecek 200’den fazla faktör vardır ve sitenizi tüm faktörler için optimize etmek neredeyse imkansızdır.

Ancak bu hiçbir şey yapılamayacağı anlamına gelmez. Web sitesi sıralamasındaki en önemli faktörlerden biri olan alan adı otoritesine odaklanabilirsiniz.

Domain Authority Nedir (Alan Adı Otoritesi)?

Alan adı otoritesi, web sitenizin internette bir düşünce lideri olarak itibarının ölçüsüdür. Yüksek alan adı otoritesine sahip bir web sitesi arama motorlarında daha üst sıralarda yer alır ve ziyaretçilerin ilgisini çeken kaliteli içerik içerir.

Sahip olduğunuz markanızın internetteki görünürlüğü, şirketinizin web sitenizden gelir elde etme becerisini de tahmin edecektir. Günümüzün yalın ve acımasız kuruluşları, web sitelerinin etki alanı otoritesini artırmak için sürekli olarak kaynak yatırımı yapmaktadır.

Web Sitesi Alan Adı Otoritesi Nasıl Kontrol Edilir?

Bir web sitesinin alan adı otoritesini geliştirmek uzun zaman alır. Alan adı otoritesini artıran şirketler web sitesi sağlığını düzenli olarak izler ve sürekli iyi içerik üretir.

Alan Adı Otoritenizi Kontrol Etme Adımları:

l İşte web sitenizin alan adı otoritesini kontrol etmek ve geliştirmek için popüler bir yöntem.

l Web sitesinde görünen arama kutusuna web sitenizin URL’sini girin.

l Etki alanını analiz et düğmesine basın ve sihrin gerçekleşmesini izleyin.

l Sonuç, web sitenizin alan adı otoritesini, kök alan adlarını web sitenize bağlayan, web siteniz için sıralama anahtar kelimelerinin sayısını, spam puanını ve geri bağlantı sayısına göre sitedeki en iyi sayfaların bir listesini içeren ayrıntılı bir rapor olacaktır.

Alan Adı Otoritesi Neden Dalgalanır ?

Alan Adı Yetkisi (DA), web sitenizin kategoriniz için birincil SERP‘te listelenme olasılığını gösteren 0 ila 100 arasında bir puandır. Web sitenizin alan adı otoritesini sık sık kontrol ediyorsanız, birkaç dalgalanma gözlemlemiş olabilirsiniz. Bu tür dalgalanmalar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda nedenden kaynaklanabilir:

Günlük Puanlama: Bilgi işlem kapasiteleri katlanarak arttığından, Moz daha ayrıntılı bir ölçekte etki alanı otoritesi puanları sağlayabilir.

Daha Geniş Karşılaştırma Örneği: Araç artık makine öğrenimi yeteneklerini artırmıştır ve her web sitesi için aynı kategorideki binlerce web sitesine karşı göreceli puanlama sağlar. Daha geniş karşılaştırma, olası sıralamalardaki sık değişikliklere yer vererek alan adı otoritesinin dalgalanmasına neden olur

Bağlantı Kalitesi: Google, alan adınızın aldığı her DoFollow bağlantısının kalitesini sürekli olarak araştırmaktadır. Arama motoru kalıp tespitine odaklanır ve bir tür spam güdümlü bağlantı inşasını gösteren gözlemlenebilir bir kalıp tespit edilir edilmez, alan adınız önemli ölçüde otorite puanı kaybedecektir.

Kötü Uygulamalar: Spam odaklı bağlantı oluşturma modelleri tespit edilmese bile, web sitenizin alan adı otoritesinde bir değişiklik görebilirsiniz. Google, alan adı otoritenizi belirlemek için anahtar kelime doldurma, intihal vb. gibi çeşitli faktörleri kullanır.

Bozulmuş Yönlendiren Etki Alanı: Alan adınıza yönlendirme gönderen birincil web sitelerinden birinin DA değeri düşerse alan adı otoriteniz de etkilenir.

Web Sitesi Yönetimi Sorunları: İçeriğinizi uygun şekilde adlandırmadıysanız veya web siteniz herhangi bir nedenle kapalıysa, bu durum DA değerinizi etkileyecektir.

Alan Adı Otoritesi ve Sayfa Otoritesi

Bir parça ile parçaların toplamı arasındaki karşılaştırmayı düşünün. Etki alanı otoritesi, tüm etki alanının Google SERP’teki olası sıralamasıyla ilgilenir. Sayfa otoritesi ise tek başına bir sayfanın sıralanma olasılığına odaklanır.

Yorum Yap