SEO Uyumlu Makale Yazma

SEO Uyumlu Makale Yazma

Google da üst sıralara çıkmak istiyorsanız bazı özel tekniklere ihtiyacınız var. SEO teknikleri de bunun için en önemli nokta. Makale yazarıysanız ya da site sahibiyseniz bu konularda mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekiyor. SEO uyumlu makaleler diğer makaleleri geçerek üst sıralara tırmanıyor. Bu yüzden bu SEO uyumu bu kadar önemli.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Makaleyi yazmak makalenin kaliteli olması her ne kadar önemli olsa da makaleye ayırdığınız zamanın en az 3/1 ini hazırlık aşamasına ayırmanız gerekiyor. Makalenin hazırlığı sanıldığından çok daha önemli bir konu. Çünkü analizler içeriyor ve SEO uyumlu bir makalenin temellerini atıyor. Temeli yanlış atılmış her şey gibi SEO uyumlu makaleler de çöp olabiliyor. Bu yüzden hazırlık aşamasını küçümsemeyin. Hazirlik aşamasında ilk nokta anahtar kelime analizi yapmaktır. Anahtar kelimeler SEO uyumlu makalelerin göz bebeğidir. Yani en önemli şeydir. Aslında tüm o SEO dediğimiz konu bir iki anahtar kelime etrafında gerçekleşiyor. Anahtar kelimeleri doğru seçtiğinizde hepsi ardı ardına geliyor. Peki anahtar kelimeleri nasıl doğru seçeceksiniz. Anahtar kelimeleri seçerken konuyla birebir uyuşmasına dikkat edin. Aynı zamanda bunlar insanların internette aratacağı şeyler olmalı.Anahtar kelime yalın olmalı, ne anlattığı belli olmalı ve internette herkesin aratabileceği bir kelime olmalı.Diyelim ki konuyu anlamadınız ya da bunlarla uğraşmak istemiyorsunuz. Bir sitesi var o site yardımıyla anahtar kelime analizi yaptırabilirsiniz. Bu site Ubersuggest. Bu siteyi hem YouTube da hem de makalede anahtar kelime analizi için kullanabilirsiniz.

Makalede Kaç Anahtar Kelime Olmalı?

Anahtar kelimeniz en az 3 en fazla da 10 tane olmalı. 3 taneden daha az olursa pek işe yaramaz,10 taneden fazla olursa da google onu spam olarak algılayabilir. O yüzden 10 taneden fazla yapmayın. 3-10 arası anahtar kelime seçimi gayet yeterlidir. Anahtar kelimeler yalın halde olmalıdır. Amaca hitap edebilmelidir.

SEO Uyumlu Başlık

SEO uyumlu makale başlığı nasıl atılır? Başlık seçerken neye dikkat ederiz dikkat çekici olmasına çünkü insanlar google da arama yaparken başlıklardan en dikkat çekici olanına tıklarlar. Bu yüzden başlığımız dikkat çekici olmalı. Ayrıca başlığımız SEO uyumlu anahtar kelimeyi de içermelidir. Eğer anahtar kelimeyi içermiyorsa arttığında en başta görünmez ve dikkat çekici başlığımız da bir işe yaramaz. Bu yüzden doğru anahtar kelimeyi içeren SEO uyumlu bir başlık seçmelisiniz.

 

SEO uyumlu ve doğru anahtar kelimeyi içeren bir açıklama giriş cümlesi kullanmalısınız. Meta açıklaması ve makaleye giriş cümleleri makalenin en önemli kısmıdır. Bir makaleye girdiğinizde ilk önce giriş cümlesini okursunuz. Bu kısım çok vurucu olmalı, SEO uyumlu olmalı , anahtar kelime içermeli ve fazla uzatılmamalıdır. Açıklama yazarken mutlaka anahtar kelimeye yer verin ama bir tane anahtar kelimeye yer verin ve bu anahtar kelime de makalenin en önemli kelimesi olsun. İnsanları temel olarak konu etkiler bu yüzden direkt açık ve kısa bir şeklide fazla uzatmadan açıklama kısmı yazılmalıdır. İlk cümle kısaca makale hakkında bilgi vermeli ve ardından makaleye giriş yapabilmelisiniz.

 

Eğer SEO uyumlu bir makale yazacaksanız alt başlıklara önem verin. Ve mutlaka bir iki tane de anahtar kelime geçirmeyi unutmayın.

Makale Kalitesi Ölçüm Kriterleri

Makaleniz kaliteli olmalı. Peki makalenin kalitesini ne belirler? Bunu bilmiyoruz ama Google bunu bir şekilde anlıyor. Nasıl anlıyor peki. Siz bir okuyucusunuz bir şey arattiniz ve bir sürü sonuç çıktı. Siz sitenin birine tıklayınız ama ilginizi çekmedi 5-10 saniye durup geri çıktınız. İşte google bunu anlıyor sizden başka 5-10 kişi daha aynı şeyi yaptığında o makaleyi ilk sıralarda gösterememeye başlıyor. Bu yüzden okuyucuyu makalenizde tutabilmelisiniz.

 

Makaleniz özgün olmalı. Makaleniz %100 ile %98 arasında özgün olmalı. Daha az özgünlüğe sahipse makalenize tekrardan göz atmanızda fayda var.Konuyu uzatmayın, akıcı olun, kelime oyunu yapmayın.

 

Anahtar kelimeleri makalede nasıl kullanmalıyız? Anahtar kelimeler makalede %3-%5 lik bir yer kaplamalı. Ortalama bir makalede anahtar kelime 4-5 kez geçmeli. Az geçerse google bunun anahtar kelime olduğunu anlayamıyor SEO uyumlu makale olduğunu reddediyor. Fazla geçerse de google bunun spam olduğunu varsayıyorum.makale yazarken anahtar kelimeyi bolt (kalın) yazmaya dikkat edin. Word uygulamasında bunu yapmak çok kolay ctrl+b ya da ctrl+k yaptığınızda bolt halini alır.

 

Eğer makalenizde yazım kurallarına dikkat etmemişseniz, yazım doğrularını yok saymışsanız google bunu da anlıyor. Makalenize kalitesiz damgasını vuruyor ve onu arka sıralara itiyor. Kaliteli bir makale yazmak istiyorsanız Türkçeyi doğru kullanmak zorundasınız. Ya da Türkçeyi bilmiyor musunuz açın Word uygulamasını o zaten hatalı yazdığınız yazıların altını kırmızıyla çiziyor oradan hatalarınızı düzeltebilirsiniz. Tabiki de ingilizce kelimeler hariç.

Yorum Yap